ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Φ. Κουβέλη συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης

Με τον Φ. Κουβέλη συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης

Με τον Φ. Κουβέλη συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς σε θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα στο Υπουργείο τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κύριο Φώτη Κουβέλη και τους συνεργάτες του. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κύριο Πρόεδρο για όλα τα πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο, η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, στην πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλιστούν τα βασικά αγαθά που επιτρέπουν την ομαλή κοινωνική διαβίωση στη χώρα.»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για το πρόβλημα των πυρκαγιών και τη βοήθεια που η Ελλάδα θα έχει από τρίτες χώρες, όπως η Ισπανία. Ενημερώθηκε, επίσης, για τον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ υπογράμμισε, ότι σε γενικές γραμμές είναι σύμφωνος με τις προτεραιότητες και τις δράσεις του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι οι κρίσεις αξιωματικών θα γίνουν στη βάση της γενικής αρχής της αξιοκρατίας. Είπε ότι δεν συμφωνεί με τις εμφανίσεις «αυτόκλητων υπερασπιστών πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα» και επίσης με «αυτόκλητους υπερασπιστές αλλοδαπών». Τόνισε ακόμη ότι η λειτουργία της ΕΥΠ παρουσιάζει πολλές αρνητικές πλευρές, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Δένδια.