ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δασοπυρόσβεση με εφεδρείες από Ισπανία, Γαλλία και ίσως Ιταλία

Δασοπυρόσβεση με εφεδρείες από Ισπανία, Γαλλία και ίσως Ιταλία

Με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλους ανώτατους Αξιωματικούς συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Επιπλέον, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επάρκεια του προσωπικού και των μέσων και στην προοπτική ενίσχυσης των επιχειρήσεων πυρόσβεσης, μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Ο Υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε για το αντικείμενο της σύσκεψης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Το αντικείμενο της σύσκεψης με όλη την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν η κατά το δυνατόν καλύτερη ετοιμασία μας για την αντιμετώπιση των ημερών που έρχονται, που δε θα είναι εύκολες, εξαιτίας των ανέμων, μετά από μια περίοδο μεγάλων θερμοκρασιών. Δεν έχει έννοια να επαναλαμβάνομαι. Το ζήτημα της πυρόσβεσης είναι κορυφαίο. Τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή. Από την άλλη όμως, έχουμε υποχρέωση μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που αντικειμενικά υπάρχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αύριο θα έρθει στο Υπουργείο ο Πρέσβης της Ισπανίας για να συζητήσουμε μαζί του, μετά από την Ιταλία, τη δυνατότητα της Ισπανίας να λειτουργήσει ως εφεδρεία πυροσβεστικών αεροσκαφών για την Ελλάδα. Μετά θα γίνει το ίδιο με τους Γάλλους. Όπως σας έχω ήδη προαναγγείλει ο κύριος Πρωθυπουργός θα μιλήσει με τον κύριο Μόντι τηλεφωνικά. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τα αγαθά της ζωής, της περιουσίας και της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά».