ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμοι: Πυροσβέστης ο Στυλιανίδης

Δήμοι: Πυροσβέστης ο Στυλιανίδης

Η κατάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης θυμίζει «μπαρούτι» και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης προσπάθησε σήμερα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών προσήλθε από νωρίς στο χώρο του συνεδρίου. Αφού μπήκε από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και αντάλλαξε αρκετές χειραψίες, κάθισε στο λόμπι για να πιει έναν καφέ με δημάρχους απ' όλη την Ελλάδα αλλά και τους συνεργάτες του. Αργότερα προστέθηκε στην παρέα και ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν με καθυστέρηση και ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου όσο και στην αίθουσα του συνεδρίου είχαν κάνει την εμφάνισή τους αγανακτισμένοι διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα σε κάθε ομιλητή ακόμα και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη.

Τα συνθήματα έγιναν εντονότερα όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ωστόσο, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του προσπάθησε να καθησυχάσει τα πνεύματα για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου.

Και μπορεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας διάφοροι θερμόαιμοι να διέκοπταν τον υπουργό, προκαλώντας τη δυσφορία πολλών εκ των παρισταμένων δημάρχων αλλά και εργαζομένων, αλλά δε σημειώθηκαν έκτροπα.

Μάλιστα, όταν ο Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις λύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι παριστάμενοι εργαζόμενοι αποχώρησαν έχοντας πειστεί για τις προθέσεις αλλά και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε και τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με το ποσό των 4,5 εκ. ευρώ να διατίθεται για την εξυπηρέτηση 3.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο υπουργός και αφού ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως θα δοθεί τις επόμενες μέρες το ποσό των 35 εκ. ευρώ ώστε να αντιμετωπισθούν όπως ζητήθηκε από την ΚΕΔΕ οι τρέχουσες μισθολογικές και λειτουργικές ανάγκες των ΟΤΑ, αποχώρησε από την έξοδο που βρισκόταν κοντά στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.