ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής

ΥΠΕΞ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής

Τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από επιστήμονες, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς, με αντικείμενο της εκπόνηση πρότασης για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τόνισε πως αναμένεται να παραδώσει την πρόταση στις αρχές του 2013, και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με κόμματα, Βουλή, διπλωμάτες και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας, για να διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο θα έχουν ο Πρωθυπουργός και το Κοινοβούλιο.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώνοντας τους βουλευτές για τις προτεραιότητες του υπουργείου του, στόχος είναι μια εθνική και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική που θα συμβάλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Επιπρόσθετα, γνωστοποίησε ότι στις 8 Οκτωβρίου θα συγκληθεί για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ για τη μεθεπόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Εντμάν Παναρίτι.