ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Βενιζέλου, Κουβέλη, Σαμαρά με Κον Μπεντίτ

Συναντήσεις Βενιζέλου, Κουβέλη, Σαμαρά με Κον Μπεντίτ

Για την κατάσταση στη χώρα, τις εξελίξεις σε κυβερνητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τα επόμενα βήματα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, συζήτησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ομάδα ευρωβουλευτών των Πρασίνων/EFA, με επικεφαλής τον Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, σε συνάντηση που είχαν στο Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον κ. Κον-Μπεντίτ, παρόντες ήταν η Συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων/EFA, Rebecca Harms και ο αντιπρόεδρος Reinhard Butikofer, καθώς και η γενική γραμματέας του κόμματος των Πρασίνων/EFA, Βούλα Τσέτση και ο ευρωβουλευτής του ελληνικού κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), Benjamin Abtan. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι πρωτοβουλίες της οργάνωσης EGAM εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον κ. Μπεντίτ και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.