ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με το ΔΣ της ΟΣΥΠΑ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των αεροδρομίων, γιατί αυτά αποτελούν τμήμα των κρίσιμων υποδομών της χώρας, σχετίζονται με τις συγκοινωνίες, ιδιαίτερα των νησιών, τις αμυντικές ανάγκες αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, η κα. Α.Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «ο στόχος ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων δεν είναι κυρίως ταμειακός, αλλά σχετίζεται με την πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών και διαμόρφωσης του «ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού».Γι' αυτούς τους λόγους η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων πρέπει να συναντήσει την αντίθεση των εργαζομένων, των φτωχών επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων και φτωχών αγροτών».

Επίσης, το ΚΚΕ θα αναδείξει ακόμα μια φορά το θέμα στη Βουλή, στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν οι κυβερνητικές επιλογές και οι συνέπειές τους. Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΣΥΠΑ «εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και διαφωνία τους στην κυβερνητική πολιτική που έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των 39 κρατικών αεροδρομίων που διαθέτει σήμερα η χώρα, κατήγγειλαν την ένταξη των αεροδρομίων στο ΤΑΙΠΕΔ και ανέδειξαν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους και για τους κατοίκους ιδιαίτερα των νησιών».