ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Στουρνάρα για την υποχώρηση των δικαστών στο χαράτσι

Ικανοποίηση Στουρνάρα για την υποχώρηση των δικαστών στο χαράτσι

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που έχει υποβληθεί. Βεβαίως, όπως με ενημέρωσαν, ήδη έχει δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ ότι ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Δεν έχω πάρει ακόμη, όμως, επίσημη ενημέρωση. Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία».