ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο καναβάτσο η συγκυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο καναβάτσο η συγκυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Σαμαράς πληρώνει τη στήριξη σε Βενιζέλο

Τι δείχνουν οι έρευνες

Του Μάρκου Μουζάκη

Σε ναρκοπέδιο προκύπτει ότι βαδίζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξαιτίας των χειρισμών της για το μέγιστο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και ιδιαίτερα λόγω της επιλογής των κυβερνητικών εταίρων να προσφέρουν στήριξη στον Β. Βενιζέλο.

Οι έννοιες «συγκάλυψη», «κουκούλωμα», «συνενοχή» κυριαρχούν στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι έρευνες αυτές αποτελούν κόλαφο για την συγκυβέρνηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων (πάνω από 70%!) εκτιμά, ότι αυτό που επιδιώκουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι:

Η συγκάλυψη όσων έχουν ευθύνες.

Ο περιορισμός της «κάθαρσης» στο πρόσωπο του έτσι κι αλλιώς καμένου πρώην «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο χρησιμοποιούν σαν εξιλαστήριο θύμα και του οποίου πάντως οι ευθύνες είναι τεράστιες. Έτσι πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία.

Η «προστασία» του Βενιζέλου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες, με προεξάρχουσα την επιβίωση της συγκυβέρνησης.

Η δημιουργία πολιτικής πόλωσης, ακόμα και ακραίας, ώστε νε επιτευχθεί όποια μπορεί να επιτευχθεί συσπείρωση γύρω απ’ τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Απ’ τις ίδιες δημοσκοπήσεις προκύπτει επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς χρεώνεται ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα παραπάνω και ουσιαστικά πληρώνει αυτή τη στήριξη που παρέχει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Εισπράττει κόστος.

Ακόμα αυτό που προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκομίζει σοβαρά πολιτικά οφέλη απ’ την σύγκρουσή του με ένα μεγάλο μέρος του μιντιακού συστήματος και κυρίως με το MEGA!

Οι έρευνες αυτές είναι σε γνώση τόσο του Μαξίμου όσο και της Ιπποκράτους.

Φαίνεται όμως, ότι η λογική που επικρατεί είναι το γνωστό «όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα»!

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μας, υπάρχει η σκέψη να «κατασκευαστούν» έρευνες που να δείχνουν… δικαίωση των χειρισμών τους, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Θα το τολμήσουν; Ίδωμεν…

Και βέβαια θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα συστημικά, διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τους στηρίζουν (έντυπα και ηλεκτρονικά) , σε μια προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού γι’ αυτούς κλίματος.

Ωστόσο αυτή ακριβώς η στήριξη δυσχεραίνει τη θέση τους, αφού πλέον όλο αυτό το σύστημα της παραπληροφόρησης πνέει τα λοίσθια!

Βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση, εγκλωβισμένοι στις επιλογές τους…