ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τριγμοί» στη ΝΔ για την απόπειρα συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ

«Τριγμοί» στη ΝΔ για την απόπειρα συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ

Αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τις ευθύνες που προκύπτουν από το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των κυβερνητικών εταίρων έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια ορισμένων «γαλάζιων» στελεχών που κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για μεθοδεύσεις.

Στελέχη που έχουν αρχίσει –λόγω της δυσαρέσκειάς τους από συγκεκριμένες, εξόφθαλμες κινήσεις της Συγγρού- να διαμορφώνουν de facto μια εσωκομματική αντιπολίτευση, επισημαίνουν πως αν στηθούν τελικά τρεις κάλπες τότε θα πρόκειται για προκλητικό «κουκούλωμα» και παράλληλα για απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να στηθούν τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις των κομμάτων.

«Είναι ανεπίτρεπτο να στηθούν λιγότερες κάλπες από τους ελεγχόμενους. Ισοδυναμεί με απόπειρα συγκάλυψης στα μάτια του κόσμου. Αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε καν να γίνεται, είναι αδιανόητη. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική πρακτική, να στηθεί μία κάλπη για κάθε ελεγχόμενο. Οτιδήποτε άλλο, είναι αδιανόητο», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Την ίδια ώρα, διαδικτυακή δημοσκόπηση του newsbomb.gr, καταδεικνύει τη βούληση του ελληνικού λαού για παραπομπή του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου. Η κοινωνία απαιτεί πλήρη διαφάνεια και αποκάλυψη όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο σχετικώς με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ζητά την τιμωρία όσων προσπάθησαν να αποκρύψουν στοιχεία από τις υπηρεσίες.

Τα πυρά των βουλευτών της ΝΔ συγκεντρώνει πλέον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δώσει σαφή εντολή στα στελέχη της Συγγρού να στηρίζουν σε κάθε τους δήλωση τον Ευ. Βενιζέλο. Ο λόγος είναι προφανής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει –όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει ξεκάθαρα- καταστήσει σαφές ότι θα αποχωρήσει από την τρικομματική σε περίπτωση που παραπεμφθεί και ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του θα πέσει. Πολλοί πιστεύουν ότι, για τον κ. Σαμαρά δεν είναι ευχάριστο να υπερασπίζεται τον κ. Βενιζέλο, όμως προκειμένου να κρατήσει όρθια την κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να ταχθεί κατά της παραπομπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν έχουν καμία διάθεση να λειτουργήσουν –στα μάτια της κοινωνίας- ως «πλυντήριο» τόσο για τον Ευ. Βενιζέλο, όσο και στον Γ. Παπανδρέου. Οι ίδιοι τονίζουν πως, κάτι τέτοιο, θα τους καθιστούσε αυτομάτως συνένοχους, για τον ελληνικό λαό, στην πρωτοφανή συγκάλυψη που συνιστά η υπόθεση Λαγκάρντ.

Κατόπιν τούτων, η διαδικασία στη Βουλή μοιάζει με γρίφο, καθώς η ψηφοφορία θα είναι μυστική, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια απόφαση θα πάρουν τελικά οι «γαλάζιοι» βουλευτές που «φλερτάρουν» με την ψήφο κατά συνείδηση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάνε για κουκούλωμα τη «λίστα Λαγκάρντ»!

«Τρέμουν» στο Μαξίμου παραπομπή Βενιζέλου, Παπανδρέου