ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει σήμερα η συνεργάτις του Διώτη

Καταθέτει σήμερα η συνεργάτις του Διώτη

Με την ιδιότητα του υπόπτου καταθέτει σήμερα η Γαλάτεια Μανέ, η οποία είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις στο γραφείο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και η οποία σύμφωνα με την ομολογία του τελευταίου αντέγραψε το περιεχόμενο του USB σε ένα άλλο και στη συνέχεια κατέστρεψε το ένα από τα δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγελλείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καλούν την Γαλάτεια Μανέ να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου.

Όπως έχει πει ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στο υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς:

«Επειδή οι γνώσεις μου σχετικά με ΗΥ δεν είναι ιδιαιτέρως καλές δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω usb. Εν όψει τούτου, κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου, να με βοηθήσει στην μετεγγραφή του περιεχομένου του usb σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι-αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο που είχε αγοράσει όπως και έπραξε».