ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοικιαστήριο στο πατρικό του βάζει ο Καραμανλής

Ενοικιαστήριο στο πατρικό του βάζει ο Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά το γραφείο της Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, ετοιμάζεται αποχωριστεί ένα ακόμα περιουσιακό του στοιχείο, αυτό του πατρικού του σπιτιού στη Φιλοθέη.

Σύμφωνα με τη Real news, ο κ. Καραμανλής έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο την ενοικίαση του ρετιρέ στην οδό Μπιζανίου.

Η αρχική πρόθεση του κ. Καραμανλή ήταν η πώληση του ακινήτου, γι’ αυτό άλλωστε και στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου είχε αναρτηθεί αγγελία με την ένδειξη πωλείται. Ωστόσο, λόγω του ότι ο Κ. Καραμανλής δεν επιθυμεί να χάσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο εισόδημα (σύμφωνα με την αγγελία φθάνει τα 2.400 ευρώ), λίγες μέρες μετά η ανάρτηση άλλαξε και έγινε «ενοικιάζεται».

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει 14 ακίνητα και κλήθηκε να πληρώσει ειδικό τέλος περίπου 13.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που συνομιλητές του εκτιμούν πως προχωράει στην «εκποίηση» μέρους της περιουσίας του.

Ο 230 τ. μ. χώρος που βλέπει «πιάτο» όλα τα βόρεια προάστια, είναι γεμάτος μνήμες, αφού εκεί ο κ. Καραμανλής πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια και έκανε τα πρώτα πολιτικά του βήματα μέσω της «γαλάζιας» νεολαίας. Η εκλογή του ως βουλευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης το 1989 δεν του επιτρέπουν να επισκέπτεται συχνά το σπίτι του στη Φιλοθέη, ωστόσο από το 1995, όπου και του παραχωρείται η πλήρης κυριότητα του ακινήτου, στο ρετιρέ της οδού Μπιζανίου αρχίζουν οι ζυμώσεις για την άνοδό του στον προεδρικό θώκο της Ν.Δ.