ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στο γραφείο του Μέργου

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια στο γραφείο του Μέργου

Βολές εκατέρωθεν εξαπέλυσαν τα κόμματα του Κοινοβουλίου με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την κατάληψη του γραφείου του κ. Γιώργου Μέργου από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι «οι βουλευτές Μπάρκας και Διαμαντόπουλος δάρθηκαν την ώρα που αποχωρούσαν και ρίχθηκαν στο έδαφος και ξυλοκοπήθηκαν την ώρα που έδειχναν την βουλευτική τους ταυτότητα. Είναι αισχυντηλή η σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και έμπρακτη απόδειξη της μετατροπής τους σε συνιστώσες της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί εάν θέλει κράτος ή χάος».

«Είναι αδιανόητο για μια σοβαρή παράταξη με θεσμικό ρόλο να προσπαθεί και να επιδίδεται σε ένα άγονο αγώνα εκμετάλλευσης της πιο ασήμαντης επικαιρότητας. Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει στην πολιτική προσπάθεια μια δήλωση Μέργου. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί γι αυτό, όμως πως μπορεί ένας σοβαρός πολιτικός να την επαναφέρει μονίμως στο προσκήνιο;», είπε ο κ. Τζαβάρας.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τη βία. Υπάρχει βάρβαρη πολιτική που δεν γίνεται δεκτή από τον λαό και γι αυτό επιβάλλεται με νόμο και τάξη».

Ο κ. Νότης Μαριάς, υποστήριξε πως οι δηλώσεις Μέργου «απηχούν τη κυβερνητική πολιτική» ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρήστος Παππάς δήλωσε ότι «οι δηλώσεις Μέργου είναι απαράδεκτες όπως απαράδεκτη είναι όλη η συγκυβέρνηση».

«Οι καταλήψεις είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποστήριξε πως «κάθε φορά που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν επιχειρούν μια κατεβασιά στο εσωτερικό γιατί στο εξωτερικό συναντιέστε με αξιωματούχους της Αμερικής», σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο κ. Χρυσοχΐδης από το ΠΑΣΟΚ.