ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σικέ» παιχνίδια με παπαγαλάκια στις Βρυξέλλες

«Σικέ» παιχνίδια με παπαγαλάκια στις Βρυξέλλες

Προκειμένου να καλμάρουν τις αντιδράσεις για τη νέα μείωση στον κατώτατο μισθό που αναμένεται το 2014!

Απαντώντας σε στημένη (!) ερώτηση για το... πόσο πολύ παρερμηνεύτηκε η δήλωση του Όλι Ρεν για τον κατώτατο μισθό απαντώντας στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του Φιλανδού Επιτρόπου προσπάθησε από τις Βρυξέλλες να καλύψει τα ακάλυπτα για τα όσα πρέπει να περιμένουν οι νέοι εργαζόμενοι και χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Παίρνοντας "πάσα" που είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ δημοσιογράφου και του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, η Κομισιόν αρνήθηκε ότι η νέα μείωση στον κατώτατο μισθό είναι ήδη αποφασισμένη.

Ο Σάιμον ο Κόνορ, εκπρόσωπος τύπου του Ρεν, είπε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Επιτρόπου και ότι το αν θα χρειαστεί νέα μείωση στον κατώτατο μισθό είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από κοινού από την ελληνική κυβέρνηση με τους... κοινωνικούς εταίρους στην χώρα! Ακολουθώς τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" στην Ελλάδα έσπευσαν να πανηγυρίσουν επειδή... καθησυχάστηκαν από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρεν.

Όλα αυτά την ώρα που μέχρι και οι πέτρες στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι η νέα μείωση στον κατώτατο μισθό το 2014 είναι ήδη ειλλειμμένη απόφαση που προβλέπεται από το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα και ότι η απόφαση αυτή- όπως είναι προφανές- δεν θα είναι στην διακριτική ευχέρεια των... κοινωνικών εταίρων να την συναποφασίσουν με την κυβέρνηση, αφού η Τρόικα είναι αυτή που αποφασίζει για την χώρα μας.

Προσπαθούν δηλαδή να μας πείσουν ότι όλο αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τους κοινωνικούς εταίρους αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα υπάρχουν τότε από τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Πρόκειται φυσικά για ένα χοντροειδέστατο ψέμα με το οποίο επιχειρείται να κλείσουν τα μέτωπα που άνοιξαν στο εσωτερικό της χώρας με τις δηλώσεις Μέργου, ο οποίος δεν είπε τίποτε άλλο παρά την αλήθεια!

Η αλήθεια όμως, όπως ξέρουμε πρέπει να λέγεται την κατάλληλη στιγμή. Και η στιγμή δεν είναι κατάλληλη τώρα ούτε για την Αθήνα αλλά ούτε και για τις Βρυξέλλες που θεωρούν ότι ένα τέτοιο θέμα αυτήν την ώρα θα βάλει φωτιά σε μία ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την σταθερότητας της ούτως ή άλλως κλυδωνιζόμενης κυβερνητικής τριανδρίας.

Ο Επίτροπος Ρεν που τράβηξε πριν λίγες ώρες το αυτί του Στουρνάρα για τις "ανοησίες" που η κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει στην ελληνική κοινή γνώμη για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση, ενδιαφέρεται αυτήν την ώρα να βάλει τον κυβερνητικό μηχανισμό στην ρότα που έχει προδιαγραφεί: η οποία δεν είναι άλλη από τις απολύσεις στο δημόσιο που είναι μπροστά για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτό είναι το θέμα που "καίει" της Βρυξέλλες και την κυβέρνηση, και όχι προς το παρόν ο κατώτατος μισθός, ο οποίος θα μειωθεί το 2014. Και τότε θα λέμε ότι αυτό το 'χε πει ο Μέργος, όχι φυσικά γιατί είναι προφήτης αλλά γιατί το έργο έχει σενάριο που το γνωρίζουν μόνο όσοι το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα του ελληνικού λαού.