ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Προανακριτική οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Στην Προανακριτική οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Νέα στοιχεία γύρω από το στικάκι και τις αναζητήσεις που έγιναν στη λίστα Λαγκάρντ

Τον συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος πήρε προς φύλαξη το επίμαχο CD με την λίστα Λαγκάρντ αναζητά η Προανακριτική Επιτροπή.

Σήμερα προγραμματίζεται να εξεταστούν με διαδικασίες-εξπρές οι περίπου 43 συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό ερώτημα ποιος πήρε την πρωτότυπη λίστα προκειμένου να την φυλάξει.

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία γύρω από το «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρήστης που άνοιξε για πρώτη φορά το «στικάκι» με τη λίστα την 30ή Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και για περίπου μισή ώρα έκανε πολύ συγκεκριμένες αναζητήσεις χρησιμοποιώντας λέξεις «κλειδιά». Οι λέξεις που πληκτρολογήθηκαν ήταν: «George Papandreou», «Papandreou», «Papakonstantinou», «Oikonomou» και «Kozani». Στην πρώτη αναζήτηση βρέθηκαν δύο καταθέτες με το επώνυμο Παπανδρέου και ένας ακόμη καταθέτης με διεύθυνση κατοικίας σε οδό Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναζήτηση με τη λέξη «Παπακωνσταντίνου» βρέθηκε ένας καταθέτης και για την λέξη «Οικονόμου» δύο καταθέτες και αρκετά αποτελέσματα για την λέξη-κλειδί «Κοζάνη».