ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαίωση Καραμανλή δια στόματος...ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωση Καραμανλή δια στόματος...ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει αναγνωριστεί ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.Το ότι η διακυβέρνησή του όμως θα αποτελούσε πρότυπο για ένα αριστερό κόμμα είναι μάλλον αναπάντεχο.


Και όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, δικαιώνει το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τοποθετώντας τον στο ίδιο «βάθρο» με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «όλες οι μεγάλες τομές που έγιναν ιστορικά στην Ελλάδα, από τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ταυτίστηκαν με μια βαθιά τομή στη δημόσια διοίκηση», τονίζοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να κερδίσει το στοίχημα της μεταρρύθμισης.

Βέβαια, οι αναφορές αυτές δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού στη συνέχεια της συνέντευξης γίνεται σαφές πως πρόκειται για ένα «φλερτ» με τον κεντρώο χώρο αλλά και κομμάτια της παραδοσιακής Δεξιάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και στον κεντρώο χώρο και σε κομμάτια της Δεξιάς που αυτή τη στιγμή μπορούν να αποτελέσουν έναν νέο πολιτικό συνασπισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.