ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Tσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε δορυφόρο της Δεξιάς

A. Tσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε δορυφόρο της Δεξιάς

Πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Σαμαρά. κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real» δηλώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς οριστική μετάλλαξη και οριστική διάρρηξη των δεσμών του με την κοινωνία. Αυτοί οι δεσμοί όμως ήταν που το εδραίωσαν ως ηγεμονική πολιτική δύναμη. Τώρα περιθωριοποιείται, μετατρέποντας τον εαυτό του σε δορυφόρο της Δεξιάς και του Σαμαρά».

«Δεν πιστεύω ότι αυτή η οριστική μετατόπιση θα είναι εντελώς ανώδυνη και θα γίνει χωρίς σοβαρή εσωκομματική αναταραχή», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, κρίνει πως δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια «μιας και η πολιτική του μνημονίου είναι καταδικασμένη από την κοινωνία».

«Αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος όταν ακούει τα μεγαλόσχημα περί ‘’Ελιάς’’ είναι ότι ο κ. Βενιζέλος καλεί τη ΔΗΜΑΡ για εκλογική σύμπραξη προς διάσωση των ποσοστών του. Η ΔΗΜΑΡ, που γενικά καλλιεργεί αυτή τη φιλολογία, μόλις πήρε την πρόταση φρόντισε να το ξεκόψει κάθετα, γεγονός που δείχνει τη βαθύτατη κρίση, η οποία υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά στον κεντροαριστερό χώρο. Η προσχώρηση στο μνημόνιο έχει και το τίμημά της», είπε.

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του πως το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί καθώς, όπως λέει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή και για να αντιμετωπιστεί η κρίση.