ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδειασμα από Δαμανάκη στην κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό

Άδειασμα από Δαμανάκη στην κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό

Όσο το Μαξίμου και οι Βρυξέλλες μας δουλεύουν ψιλό γαζί, η Δαμανάκη τουλάχιστον μας είπε την αλήθεια: "ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού".

Θυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα μετά τις υποδείξεις του ανεκδιήγητου Μέργου ότι είναι αναγκαία νέα μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευδε άρον-άρον να μας πείσει ότι "τέτοιο θέμα δεν υπάρχει".

Στη συνέχεια ήρθε το "golden boy"- εκπρόσωπος τύπου του Επιτρόπου Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ για να μας πει ότι λάθος καταλάβαμε στην Ελλάδα περί νέας μείωσης στον κατώτατο μισθό υποστηρίζοντας ότι... "οποιαδήποτε απόφαση θα είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων".

Ο Σάιμον Ο Κόνορ με το γνωστό ύφος δέκα καρδιναλίων και τον μισθό του που ανέρχεται μηνιαίως σε χιλιάδες ευρώ, θέλησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων ανέργων που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να εκλιπαρούν για έναν ακόμα χαμηλότερο μισθό από τα 580 ευρώ μεικτά, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Η Επίτροπος Δαμανάκη άδειασε χθες με κραυγαλέο τρόπο Μέγαρο Μαξίμου και Επίτροπο Ρεν, βάζοντας το θέμα στην πραγματική του βάση: ότι η νέα μείωση του κατώτατου μισθού είναι πολύ πιθανή και ότι συναρτάται άμεσα με το βαθμό της περίφημης ανταγωνιστικότητας που η Τρόικα θα κρίνει αν έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα.

Το newsbomb.gr μέσω του ρεπορτάζ του είπε εξ αρχής ότι ο Μέργος λειτούργησε ως "λαγός" για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση φοβάται να ομολογήσει ανοιχτά, όμως στο παρασκήνιο η τριανδρία του κυβερνητικού σχήματος έχουν απολυτη γνώση ότι η νέα μείωση μισθού θα επιβληθεί από την Τρόικα. Και όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται περί δήθεν "πρότερης συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων" είναι παραμύθια της Χαλιμάς για να ψαρώνει ο κόσμος που είναι φοβισμένος και δεν ξέρει από που να περιμένει πλέον την... "κατραπακιά".

Το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στους διαδρόμους των κοινοτικών οργάνων στις Βρυξέλλες, υπάρχει ξεκάθαρα η άποψη ότι το νέο μοντέλο "ανταγωνιστικότητας" για τις Ευρωπαϊκές οικονομίες του Νότου είναι οι οικονομίες χωρών όπως της Ρουμανίας και κυρίως της γειτονικής μας Βουλγαρίας.

Για τα μέτρα και τα σταθμά αυτών των χωρών, η Ελλάδα θεωρείται ΜΗ-ανταγωνιστική οικονομία και, όπως προβλέπουν πολλοί, "υπάρχει ακόμα πολύ πουλόβερ για να ξηλωθεί" μέχρι να φθάσουμε στα επίπεδα διαβίωσης που έχουν σκοπό να επιβάλλει η Τρόικα στην χώρα μας και τους Έλληνες.

Στην προκειμένη περίπτωση, σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, η Δαμανάκη είπε την αλήθεια. Την πάλαι ποτέ πρόεδρο του Συνασπισμού, που μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ευνοούμενη του Σαμαρά, μπορούμε να την κατήγορήσουμε για πολλά.

Αυτήν την φορά όμως δεν λειτουργεί ως "λαγός" κανενός, παρά μας ανοίγει τα μάτια για αυτά που θα έρθουν πριν οι Σαμαράς- Βενιζέλος- Κουβέλης μας τα παρουσιάσουν για ακόμα μια φορά ως ντε φάκτο πράγματα που ο ελληνικός λαός θα πρέπει και πάλι να "καταπιεί" αμάσητα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πόσος είναι ο κατώτατος μισθός διεθνώς! (pic)