ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της αντιφατικότητας

Κουβέλης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της αντιφατικότητας

Με οξείες επιθέσεις προς την αντιπολίτευση και αναφορά στους λόγους που οδήγησαν την ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε στην δευτερολογία του ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα ήταν «βολικό» για την ΔΗΜΑΡ να μην στηρίξει την κυβέρνηση «στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας να μείνουμε μακριά από τα πράγματα αλλά τότε θα ήμασταν ανεύθυνοι απέναντι στην πατρίδα και αυτή την ανευθυνότητα δεν θα την υιοθετήσουμε ποτέ».

Εξήγησε ότι εάν δεν υπήρχε η συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων η χώρα θα έβγαινε από την ευρωζώνη και «αυτός ο λόγος ήταν που υπαγόρευσε την θέση της ΔΗΜΑΡ». Πρόσθεσε πως: «είπε ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ μια πολιτική έχει και αυτή είναι το Μνημόνιο. Τι προτείνει όμως; Να το καταγγείλουμε και μάλιστα μονομερώς;» και σημείωσε πως «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική της αντιφατικότητας».

Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ υποβοήθησε στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους και ως εκ τούτου επιτεύχθηκε «να περιοριστούν οι οριζόντιες περικοπές να μην γίνουν απολύσεις. Μας έλεγαν ότι θα εκδιωχθούν πολλοί από τον δημόσιο τομέα. Πόσοι έφυγαν και ποιοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν αυτή την θολούρα στην κοινωνία;. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι απολύσεις» ενώ επισήμανε:

«Γνωρίζω καλά ότι 31% των πολιτών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας αλλά για πείτε μας εσείς που έχετε την πολυτέλεια της καταγγελίας τι θα γινόταν με μια μονομερή καταγγελία και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη; Θα γυρνούσαμε πολλές δεκαετίες πίσω».