ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας μπαίνει στο «στρατόπεδο» των «Καραμανλικών»

Ο Τσίπρας μπαίνει στο «στρατόπεδο» των «Καραμανλικών»

Διχασμός στην Κουμουνδούρου ενώ φουντώνουν οι φήμες περί «φλέρτ»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα τη συμβολή και την παρακαταθήκη του ιδρυτή της ΝΔ στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πρόκειται για την εκδήλωση με αφορμή τα 15 χρόνια από το θάνατό του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα έχει ως θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα- Δημοκρατία, οικονομία, πολιτισμός και Ευρώπη».

Το ενδιαφέρον ωστόσο δεν στρέφεται στα στελέχη της ΝΔ αλλά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη θα είναι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης.

Η παρέμβαση του κ. Τσίπρα αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, αφού από μόνη της η πρόσκληση, που του απηύθυνε το Ίδρυμα, αλλά και η αποδοχή της από την Κουμουνδούρου, αποτέλεσε έκπληξη και προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια τόσο από τη Συγγρού όσο και από την Κουμουνδούρου.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα δίχασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησαν στον Αλέξη Τσίπρα να μην μιλήσει στην εκδήλωση. Χαρακτήρισαν μάλιστα «λάθος στρατηγικής να μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κάδρο με τη Ν.Δ. και να την διαχωρίζει σε καλή και κακή.»

Την ίδια ώρα κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν θετικά για τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και το ρόλο που έπαιξε η ΝΔ στην εδραίωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά το 1974.

Ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος αρκετές φορές έχει εκφραστεί θετικά για τον Κ. Καραμανλή, ενώ παράλληλα έχει διαχωρίσει τη ΝΔ του τότε και του σήμερα.

Δεν δίστασε μάλιστα να χωρίσει και σε δύο στρατόπεδα τα στελέχη της ΝΔ, τους ακροδεξιούς, στους οποίους ενέταξε τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ, και στους μετριοπαθείς. Στάθηκε μάλιστα και στο «Καραμανλικό μπλόκ», αναφέροντας τα ονόματα δύο στελεχών, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του κ. Ευάγγελου Αντώναρου.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο «στρατόπεδο» των «Καραμανλικών» φουντώνει εκ νέου τις φήμες περί φλερτ της Κουμουνδούρου με το «Καραμνλικό μπλοκ», την ώρα που και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής εκφράζεται θετικά για τον Α. Τσίπρα.