ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Άσχετα με τον κανονισμό της Βουλής όσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Άσχετα με τον κανονισμό της Βουλής όσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για θεσμική «θολούρα και φορτούνα» στο μυαλό αυτού που έγραψε την ανακοίνωση εναντίον του έκανε λόγο την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στον απόηχο ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε τον κ. Μεϊμαράκη ότι έχει υποπέσει σε «θεσμικό παράπτωμα» λόγω της άρνησής του να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Κύπρου, ο Ευ. Μεϊμαράκης έστρεψε τα βέλη του κατά της Κουμουνδούρου.

«Τα άρθρα του Κανονισμού που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετα με αυτά που ζητάει η Κουμουνδούρου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν δικαιούται, βάσει Κανονισμού, να συγκαλεί όποτε αυτός νομίζει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τούτη την κρίσιμη ώρα όλοι θα πρέπει να λειτουργήσουν με ψυχραιμία και όχι με κινήσεις που θα εντείνουν την αγωνία του λαού.

«Δεν υπάρχει κανένα θεσμικό παράπτωμα του Προέδρου της Βουλής. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, έχει δικαίωμα να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αλλά δεν το έχει κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. «Έμαθα για την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ σε μένα από το ΑΠΕ. Με ξένισε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, πόσο μάλλον που ακόμα και τώρα κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου» πρόσθεσε.