ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου

Έτσι παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου

Σε περίεργα μονοπάτια πλέκονται τα μέλη της προανακριτικής καθώς ακροβατούν ανάμεσα στη λαϊκή απαίτηση για τιμωρία και στην αναζήτηση συγκεκριμένων στοιχείων που θα στοιχειοθετούσαν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας.

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένουν άπαντες το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το αν οι συγγενείς του πρώην υπουργού δικαιολογούν τις καταθέσεις στην HBSC.

Η επιτροπή αναζητά δέσιμο ποινικών ευθυνών μέσω της κατηγορίας για αλλοίωση της λίστας.

Σκοπός της επιτροπής είναι να ζητήσουν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να τους διαθέσει τα στοιχεία σχετικά με το πόσα και ποια ονόματα και ποια ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ έφεραν τα χρήματά τους στην Ελλάδα εκείνους τους τρεις μήνες. Ο στόχος των μελών της επιτροπής είναι σαφής: Να αποδείξουν ότι όσοι έφεραν τα λεφτά τους στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο το έκαναν έπειτα από προνομιακή ενημέρωση που είχαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα θα ισχυριστούν ότι ο υπουργός παρείχε φορολογική αμνηστία.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε διάλογο που έκανε με τον κ. Βαρβιτσιώτη φέρεται να καθιστά απόλυτο υπεύθυνο για τη διαγραφή των τριών ονομάτων από τη λίστα τον Παπακωνσταντίνου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Βενιζέλος τον ενόχλησε περισσότερο το γεγονός ότι χάθηκε το CD, σβήστηκε και ανηπαρήχθη το USB στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Δηλαδή αμέσως μετά την άφιξη του υλικού από τη Γαλλία με τη μορφή CD.

Ο ελληνικός λαός περιμένει να λάμψει η αλήθεια και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του...