ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική πρωτοβουλία Στυλιανίδη για χτύπημα του μαύρου χρήματος

Νομοθετική πρωτοβουλία Στυλιανίδη για χτύπημα του μαύρου χρήματος

Η διασφάλιση της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.


Ο κ. Στυλιανίδης έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα θέτει κανόνες στη χρηματοδότηση των κομμάτων, την κίνηση του πολιτικού χρήματος και εν τέλει τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα. Σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Χ. Αθανασίου και το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα, έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κινήσεις μπορεί να είναι σιωπηλές, όμως είναι σημαντικές και μεθοδικές. Έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχουν ενσωματωθεί οι εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων.

Το χτύπημα του «μαύρου» χρήματος θα αποδειχτεί σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της χώρας, όπως απαιτεί άλλωστε και η κοινωνία. Επιτυχία που θα λειτουργήσει και σε δεύτερο επίπεδο, καθώς η Ελλάδα θα βγει από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για θέματα διαφθοράς.