ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε το αίτημα Τσοχατζόπουλου-Κανονικά αύριο η δίκη

Απορρίφθηκε το αίτημα Τσοχατζόπουλου-Κανονικά αύριο η δίκη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση, του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το υπ΄ αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη).

Και αυτό, προσθέτουν οι αρεοπαγίτες, γιατί εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για πρόσβαση σε όλη την διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.

Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία της επίμαχης δίκης θα ξεκινήσει αύριο κανονικά.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο έχουν παραπεμφθεί ακόμα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου.