ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Βενιζέλου για το «όχι» της ΔΗΜΑΡ στην εκλογική σύμπραξη

Αιχμές Βενιζέλου για το «όχι» της ΔΗΜΑΡ στην εκλογική σύμπραξη

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.


Σε συνέντευξή του, σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αντανακλαστικά και κριτήρια μεγάλης παράταξης και «δεν αρκούμαστε σε έναν δεύτερο ή τρίτο ρόλο ή σε μικρά ποσοστά».

«Ίσως κάποιοι άλλοι», πρόσθεσε, «να αρκούνται σε μια μικρή κομματική οντότητα που παίζει κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικός μηχανισμός και ως ηγετική ομάδα είναι διασπασμένος σε όσους υποστηρίζουν το ευρώ και σε όσους αντιτίθενται.

Σημείωσε επίσης πως το Κίνημα απευθύνεται στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη και ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε τέλος να κλείσει τη συζήτηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως μετά την εισήγησή του και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου μπορούμε «να μετατοπιστούμε από τον χώρο του κουτσομπολιού στον χώρο της θεσμικής ευθύνης, της διαφάνειας και της προοπτικής».

Σημείωσε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ τολμά να κάνει αυτοκριτική και προσθέτει «άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που νομίζουν ότι θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το ΠΑΣΟΚ».