ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΚΚΕ με την ηγεσία της ΟΛΜΕ

Συνάντηση ΚΚΕ με την ηγεσία της ΟΛΜΕ

Το ΚΚΕ επανέλαβε την καταδίκη του «στην πολιτική που προωθεί τα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία και με την τακτική του «νόμος και τάξη», στην επιστράτευση ενός ακόμα κλάδου εργαζομένων» και ζήτησε την άμεση άρση αυτού του μέτρου.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός που συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της ΟΛΜΕ, δήλωσε, επίσης, ότι «σε αυτές τις συνθήκες οι αγώνες που μπορούν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική, χρειάζονται κοινωνική συμμαχία, σύγκλιση και κατανόηση συνολικότερα από την εργατική λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της εκπαίδευσης, που υποβαθμίζει βίαια το περιεχόμενο και την γνώση των παιδιών του λαού» και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε και τη στήριξή μας στα αιτήματα των εργαζόμενων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία ζήτησε από το ΚΚΕ «να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αναδειχθεί το θέμα της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να άρει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς» και επιπροσθέτως ζήτησε «τη βοήθειά του ώστε να ανοίξει ένας διάλογος για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Παιδείας».

Ερωτηθείς, πώς θα διεξαχθούν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι «θα γίνουν με τους καθηγητές ντυμένους στο χακί, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, που παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα».

Ο κ. Παπαχρήστος ερωτηθείς τι προέκυψε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ και αν θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση, είπε ότι «προέκυψε ένας προβληματισμός για το εάν και κατά πόσον μπορούσαμε μόνοι μας να αντέξουμε ένα τόσο βαρύ απεργιακό αγώνα, αφού δεν κατέστη δυνατόν να είναι σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και αυτός ο προβληματισμός επικράτησε τελικά».