ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλεγγύη στην τουρκική εξέγερση για Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλεγγύη στην τουρκική εξέγερση για Δημοκρατία

Την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κάνοντας λόγο για «διαμαρτυρία που έχει εξελιχθεί σε εξέγερση για τη Δημοκρατία».


«Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της "ανάπτυξης" και της "ανταγωνιστικότητας" που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του», καταλήγει η ανακοίνωση.