ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι εργασίες του προσυνεδρίου της Ν.Δ

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι εργασίες του προσυνεδρίου της Ν.Δ

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ., οι οποίες θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Κυριακής με την ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα και αύριο το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις κλιμακίων της Ν.Δ. με δεκάδες φορείς από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «ασφαλής Ελλάδα στο διεθνές γίνεσθαι», με τη συμμετοχή βουλευτών και επιστημόνων.

Την Κυριακή, στη θεματική συνεδρίαση με τίτλο «Ελλάς-Ευρώπη-κόσμος. Ασφάλεια για τον πολίτη - όραμα για το έθνος», θα μιλήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Το προσυνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 11η στάση στην πορεία προς το συνέδριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι στόχος σε όλο τον προσυνεδριακό διάλογο είναι «να ακούσουμε την τοπική κοινωνία».

«Η ιδεολογία της ΝΔ παραμένει στον πυρήνα της αναλλοίωτη, δικαιώνεται ιστορικά και είναι διαχρονικά επίκαιρη. Ο στόχος μας είναι να την επικαιροποιήσουμε και να την εκφράσουμε με σύγχρονους όρους, για να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας και για τους νέους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο κόμμα, η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε πως υπάρχει μια διαδικασία που αφορά το καταστατικό και στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση.