ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρουμελιώτης «καίει» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το ΔΝΤ

Ο Ρουμελιώτης «καίει» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το ΔΝΤ

«Αν το πρώτο «κούρεμα» γίνονταν νωρίς, θα γλίτωναν οι ελληνικές τράπεζες τη χασούρα», υποστήριξε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε, ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και τεκμηρίωσε την άποψή του επικαλούμενος τα όσα λέει το ΔΝΤ περί απομείωσης.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ σημείωσε, ότι η Ευρώπη έχει επενδύσει πολλά στην Ελλάδα και δε θα αφήσει τη χώρα μας να καταρρεύσει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα γίνει κάποιος συμβιβασμός και θα πραγματοποιηθεί «κούρεμα» στο χρέος.

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών του Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε, ότι «κρύβονταν πίσω από τους Ευρωπαίους».

«Δεν ξέρω αν υπήρχε σκοπιμότητα», δήλωσε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, «όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά» και επεσήμανε ότι «η άγνοια δεν δικαιολογείται. Είχαν συμβούλους, είχαν το Ταμείο που είχε υποδείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει».

Η συνέντευξη του κ. Ρουμελιώτη προκαλεί αίσθηση και ιδιαίτερα στο σημείο που ανέφερε, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε χρόνο στις ξένες τράπεζες ώστε να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκια τους!

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb γκρεμίζει τα ψέματα του ΔΝΤ