ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: Πρωταγωνιστές της νέας κυβέρνησης είναι οι παλιοί

Die Welt: Πρωταγωνιστές της νέας κυβέρνησης είναι οι παλιοί

«Οι κύριοι πρωταγωνιστές της νέας κυβέρνησης είναι οι παλιοί, το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα», παρατηρεί η Die Welt σε πρακτορειακό ρεπορτάζ, στο οποίο επισημαίνεται πως μετά την αποχώρηση του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου , Συντηρητικοί και Σοσιαλιστές θα συνεχίσουν να κυβερνούν μόνοι τους.

«O Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η συνέχεια» «O Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η συνέχεια»

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως σημαντικότερη αλλαγή την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όπως σημειώνεται θα αναλάβει και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. «Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζεται ότι οι Σοσιαλιστές θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση με όλες τους τις δυνάμεις». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Βενιζέλος είχε ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς δανειστές το 2011 και συνέβαλε καθοριστικά στο να συνεχιστεί η βοήθεια προς την χώρα που απειλήθηκε από την χρεοκοπία. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η συνέχεια σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε το νέο υπουργικό συμβούλιο κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα, «αντίστοιχο των σχεδίων της κυβέρνησης για κλιμάκωση της πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών».