ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μαζί με την κοινωνία

Στυλιανίδης: Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μαζί με την κοινωνία

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Εσωτερικών με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να δίνει τη θέση του στον Γιάννη Μιχελάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στην προηγούμενη κρίσιμη και δύσκολη περίοδο. Δουλεύοντας όλοι μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία.

Παραλάβαμε πριν ένα χρόνο οφειλές που ξεπερνούσαν τα 2,5 δις και βγάλαμε πάνω από 400 εκ πλεόνασμα το πρώτο πεντάμηνο του 2013.

Στηρίξαμε τα κοινωνικά δίκτυα στον πόλεμο κατά της φτώχειας.

Επιτύχαμε όλους τους στόχους που δέσμευαν την Ελλάδα έναντι των δανειστών χωρίς να αφήσουμε ούτε στιγμή απροστάτευτες τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται σκληρά.

Το τελευταίο τρίμηνο αποπληρώσαμε πάνω από 280 εκ ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ ενισχύοντας τη ρευστότητα των τοπικών αγορών.

Την αποτελεσματικότητα μας την αναγνώρισαν όλοι, τόσο οι ξένοι δανειστές όσο και η δοκιμαζομένη ελληνική κοινωνία που διαπίστωσε ότι διαπραγματευτήκαμε επιτυχημένα στην πράξη.

Θέλω γι’ αυτό ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, με πρώτο τον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου για την εξαιρετική μας συνεργασία στον οποίο εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο του υπουργείο.

Ευχαριστώ τους Γενικούς Γραμματείς, τον Γιάννη Ιωαννίδη που παρά τις ιδεολογικές διάφορες δουλέψαμε με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη. Τον καλό φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Άγγελο Συρίγο, τη Βάσω Κόλλια, φίλη απ’ τα παλιά.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του Γραφείου μου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες καθώς και όλο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη εθνικά περίοδο.

Τέλος ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου τους εργαζόμενους τόσο στο Υπουργείο όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που παρά τις οδυνηρές περικοπές έδειξαν κατανόηση, ευθύνη και συνεργατικότητα, διασφαλίζοντας την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη.

Τους ευχαριστώ πολύ διότι ειλικρινά πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα με την κοινωνία απέναντι. Όλα όμως μπορούμε να τα αλλάξουμε μαζί με την κοινωνία.

Εύχομαι στον φίλο Γιάννη Μιχελάκη καθώς και στον Αναπληρωτή Υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας.