ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάγκη άμεσης συμφωνίας μέχρι το Eurogroup

Ανάγκη άμεσης συμφωνίας μέχρι το Eurogroup

Άμεση συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πρέπει να επιτευχθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα ούτως ώστε τη Δεύτερα να υπάρχει η έκθεση προς έγκριση και εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μετά και την χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-τρόικας στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται πως υπήρξε σύγκλιση απόψεων με τους δανειστές να κάνουν δεκτές αρκετές από τις προτάσεις της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων και εκείνη που θέλει τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας να περνούν στην ΕΛ.Α.ΑΣ για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της κινητικότητας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσει η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει χθες εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με τη συμφωνία να υπολογίζεται τη Δευτέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία και στο θέμα του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί τα μηνύματα στήριξης που έρχονται από Γερμανούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα χθες ο τόσο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει και πως η έκθεση της τρόικας θα είναι θετική.

Μένουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα να δείξουν αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι, οι δηλώσεις των εταίρων και οι ελπίδες της κυβέρνησης και αν η χώρα θα καταφέρει τη Δευτέρα να παρουσιαστεί στο τραπέζι του Eurogroup, έχοντας λύσει όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

Διαβάστε επίσης:

Ζήτουν ονόματα για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων

Λουκέτο εξπρές στη δημοτική αστυνομία