ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

«Το ΚΚΕ απαιτεί να λυθεί τώρα το ζήτημα της πλήρους κρατικής χρηματοδότησης καθώς και της παραμονής όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα, που απειλείται με λουκέτο» επισημαίνεται σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που μετρά 101 χρόνια ζωής, σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά λαϊκών οικογενειών. Γονείς, που λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν ακόμα και την τροφή να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους, τα πηγαίνουν στο Νηπιοτροφείο τη Δευτέρα και τα παίρνουν την Παρασκευή» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η κρατική επιχορήγηση που έχει «κολλήσει» μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας, έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα σε 2 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει παύσει το πρόγραμμα ανοιχτής προστασίας, να έχει συρρικνωθεί το νηπιαγωγείο στο οποίο σήμερα λειτουργεί μόλις 1 τμήμα και να λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το κέντρο φιλοξενίας».

Επίσης προστίθεται ότι «οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, το ίδιο και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες». Τέλος, την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και στις οικογένειες των παιδιών, μετέφερε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του κόμματος.