ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η δόση συνεπάγεται μεγαλύτερη καταστροφή

Δούρου: Η δόση συνεπάγεται μεγαλύτερη καταστροφή

Την ανάγκη δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup για τμηματική καταβολή «κουρεμένης» δόσης.

«Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά κάθε φορά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, μετά από τη συμφωνία του Eurogroup, βγαίνουν φτωχότεροι έναντι της τμηματικής ή πλήρους καταβολής της δόσης. Μίας δόσης (6.8 δισ. τελικά αντί για 8.1 δισ.) που, ας μην ξεχνάμε, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε την πραγματική οικονομία παρά τους δανειστές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κ. Δούρου εκτιμά ακόμη ότι η δόση συνεπάγεται «μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική καταστροφή», λόγω των προαπαιτούμενων με τα οποία συνδέεται (χιλιάδες απολύσεις δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μονιμοποίηση χαρατσιών και περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας).

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύεται ξανά ότι στον κατήφορο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει παρά ένα τέλος: η δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Μια ανατροπή που μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους για την ευρωλιτότητα».