ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο κόμμα, με κατάργηση των συνιστωσών

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο κόμμα, με κατάργηση των συνιστωσών

Μετά από συζητήσεις και διαδικασίες που διήρκεσαν σχεδόν έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει πολιτική σελίδα και μετατρέπεται σε ενιαίο κόμμα

Υπό το πρίσμα αυτό, το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρχίζει το βράδυ τις εργασίες του έχει μια ιστορική διάσταση για την αριστερά στην Ελλάδα.

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον 3.500 συνέδρων, αφού πρώτα απευθύνουν χαιρετισμό τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ που μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση και της Χρυσής Αυγής που δεν έχει προσκληθεί.

Νωρίτερα, θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιάλυση του κόμματος.

Οι συσχετισμοί και στο Διαρκές Συνέδριο θα επιβεβαιώσουν την απόφαση της ΚΕ.

Η αυτοδιάλυση των συνιστωσών είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται όμως κατά την διάρκεια των εργασιών να τεθούν προς συζήτηση όλα σχεδόν τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Να θυμίσουμε πάντως ότι κατά της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών έχουν ταχθεί ο Μ. Γλέζος, ο Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος αλλά και οι Πάνος Μαντάς, Ηλίας Νικολόπουλος και Βαγγέλης Κρητικός.