ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος.

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν το πολυνομοσχέδιο και οι προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι και να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ο,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε η κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχεδίου που θα προβλέπει νέες ειδικότητες, στο πλαίσιο γενικότερων αλλαγών και εκσυγχρονισμού στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τους καθηγητές που μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας θα υπάρχει πρόνοια στο πολυνομοσχέδιο ότι οι περισσότεροι θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας και αλλού, ενώ θα ενταχθούν άμεσα σε άλλες θέσει του Δημοσίου όσοι εκπαιδευτικοί κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους κλπ.

Η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τους περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους.

Οι περισσότεροι πρώην εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν σε υπηρεσίες των Δήμων.

Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες, θα προβλεφθεί πρόγραμμα συνταξιοδότησης για όσους βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.