ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών: Αυτό είναι απορρύθμιση!

ΔΗΜΑΡ για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών: Αυτό είναι απορρύθμιση!

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

«Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους 2.122 εκπαιδευτικούς της τεχνολογικής εκπαίδευσης που βρίσκονται από σήμερα το πρωί σε διαθεσιμότητα. Ταυτόχρονα εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ απολύτως χρήσιμων στην κοινωνία και με μεγάλη ζήτηση από τους μαθητές και τις μαθήτριες, όπως της υγείας και των γραφικών τεχνών, χωρίς καν να έχει δοθεί στη διαβούλευση το σχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο.

Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση της β/θμιας τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η μη εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων επιτείνει το πρόβλημα καθώς στερεί από την εκπαίδευση ακόμα και τους έμπειρους και με προσόντα καθηγητές. Η μη εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των καθηγητών που είναι προστάτες ατόμων με αναπηρία και μονογονεϊκών οικογενειών, παρά τις διατάξεις του νόμου, δείχνει την κοινωνική αναλγησία και την μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων δικαίου από την πλευρά της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Ροή Ειδήσεων