ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της κεντροαριστεράς τα πάθη…

Της κεντροαριστεράς τα πάθη…

Τι φοβάται ο Βενιζέλος, πού ποντάρει ο Κουβέλης


Ζυμώσεων και διεργασιών συνέχεια γύρω απ’ το θέμα της συγκρότησης της πολύπαθης κεντροαριστεράς σε ενιαίο πόλο, κάτι σαν την ελληνική «Ελιά» ένα πράγμα…

Το Newsbomb σας έχει ενημερώσει, ότι η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη βρίσκεται σε μια διαρκή συζήτηση με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο διακηρυγμένο να δημιουργηθεί ένας πόλος μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει όμως παράλληλα αποκλείσει τη συμμετοχή σε αυτές τις διεργασίες του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού του αρχηγού Β. Βενιζέλου.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οργή του Βενιζέλου, ο οποίο ως απάντηση στην γύρω απ’ τη ΔΗΜΑΡ κινητικότητα οργανώνει μια επετειακή εκδήλωση στις 3-4 Σεπτέμβρη, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Στο συμπόσιο αυτό έχει προσκαλέσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία εμφανίζονται αποστασιοποιημένα το τελευταίο διάστημα, καθώς και τους τέως αρχηγούς του Κινήματος, τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν, κάτι που απ’ το επιτελείο Βενιζέλου χαρακτηρίζεται… μεγάλη επιτυχία!

Βέβαια εισέπραξε την άρνηση της Α. Διαμαντοπούλου, την οποία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατόπιν αυτού «στόλισε» μέσω διαρροών συνεργατών του, ενώ άλλα στελέχη είτε δεν προσκλήθηκαν (π.χ. Ραγκούσης) είτε δεν θα πάνε στην εκδήλωση.

Ως απάντηση του Φ. Κουβέλη σε αυτή την πρωτοβουλία Βενιζέλου θεωρείται η συνάντησή του με ένα άλλο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Χ. Καστανίδη,συνάντηση που αναζωπύρωσε και την σχετική περί της κεντροαριστεράς φιλολογία και την αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Αλλά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον απασχολεί και ένα άλλο ζήτημα, στο οποίο έχει επίσης αναφερθεί το Newsbomb:

• Ότι παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία συμμετέχουν σε αυτές τις διεργασίες αποκλείουν κάθε περίπτωση ηγεσίας του Βενιζέλου, εφόσον φυσικά συγκροτηθεί αυτός ο πόλος, αυτή η ελληνική «Ελιά»!

Μάλιστα ορισμένα εξ αυτών συμφωνούν και με τον Φ. Κουβέλη και δεν επιθυμούν καν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, όσο έχει αρχηγό τον Βενιζέλο.

Μεταξύ αυτών που κινούνται στην προαναφερθείσα λογική είναι η Α. Διαμαντοπούλου,ο Α. Λοβέρδος, ο Γ. Φλωρίδης, ο Γ. Ραγκούσης. Και δεν είναι οι μόνοι…

Ακριβώς σε αυτές τις οξύτατες κόντρες μεταξύ των πρώην συντρόφων ποντάρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος εκ των πραγμάτων αποτελεί αυτή τη στιγμή τον συνεκτικό κρίκο μεταξύ κινήσεων και προσωπικοτήτων του χώρου.

Πάντως το άνοιγμά του στον Χ. Καστανίδη προξένησε έκπληξη, αφού ο πρώην υπουργός συμμετείχε στην «Κοινωνική Συμφωνία» με την Λ. Κατσέλη, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα και θεωρείται σχεδόν σίγουρη η συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης και της Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου.

Εκτός αν –λένε κάποιοι- το φλερτ με τον Καστανίδη σηματοδοτεί μια «αριστερή» στροφή του Κουβέλη, που ανοίγει το δρόμο για κάποιου τύπου σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έως πρόσφατα θα φάνταζε αδιανόητο!

Διαβάστε επίσης:

Το Γερμανικό κόμμα στην Ελλάδα