ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώναρος: Δηλαδή ο Σημίτης είναι Παναγία;

Αντώναρος: Δηλαδή ο Σημίτης είναι Παναγία;

Καμία πρόκληση από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν αναπάντητη οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» της ΝΔ.

Οι τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ,για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009, προκάλεσαν δυσφορία στα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό.

Η επιλογή των δύο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ να επιρρίψουν τη βασική ευθύνη για την οικονομική κρίση στις κυβερνήσεις Καραμανλή, προκάλεσε οργή στο εσωτερικό της Συγγρού.

Η απάντηση των καραμανλικών ήρθε δια του Ευάγγελου Αντώναρου. «Στη διακυβέρνηση Καραμανλή κληθήκαμε να πληρώσουμε ακόμη και τα δάνεια του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα!», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm.

Τη δυσφορία των καραμανλικών εντείνει το γεγονός ότι, όπως λένε, ο Ευ. Βενιζέλος στοχοποιεί κάθε τόσο την προηγούμενη διακυβέρνηση της Ν.Δ προκειμένου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, μεταξύ άλλων στάθηκε και στο περιβάλλον του Σημίτη, αναφερόμενος στους Τσουκάτο και Μαντέλη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;».

Ο εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή υποστήριξε ότι το 2004, όταν η ΝΔ επέστρεψε στην εξουσία, παρέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με τους δημόσιους υπαλλήλους.

«Όταν ήλθαμε στην εξουσία το 2004, βρήκαμε 129 με 130.000 συμβασιούχους-ομήρους, που τους είχε προσλάβει η διακυβέρνηση Σημίτη. Και υπήρχε η δέσμευση από την ΕΕ να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και δώσαμε μάχη. Ξέρετε πόσοι αποκαταστάθηκαν; 35.000. Και έρχεται τώρα ο κ. Γρηγοράκος και διάφοροι άλλοι απολογητές του απίθανου παρελθόντος να πουν ότι προσλήφθηκαν 850.000 επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είναι ψεύδος και αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την απογραφή. Γιατί δεν κάνουμε μια καταγραφή πότε προσλήφθηκαν αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από το ΠΑΣΟΚ» ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ.Αντώναρος επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κρίση στο Γιώργο Παπανδρέου. «Από το 2008 και μετά λέγαμε ότι υπάρχουν θέματα και πρέπει να τα χειριστούμε. Πήραμε μέτρα. Δεν ήταν επαρκή; Βεβαίως. Αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2009, ο Καραμανλής κάλεσε ξεχωριστά, έναν-έναν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους έδωσε ένα σημείωμα με έξι σημεία, εκ των οποίων ένα ήταν το έλλειμμα και το χρέος. Δεν έχει αποκρύψει κάτι. Το σημείωμα έχει δημοσιοποιηθεί από τη μέρα εκείνη. Αλλά ο κ. Παπανδρέου βγήκε από τη συνάντηση και είπε ότι δεν υπάρχει κρίση και όλα είναι εφευρήματα του Καραμανλή και της Ν.Δ. και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Εκείνη, την ίδια μέρα. Μπροστά στο Μαξίμου! Και μέχρι να πάμε στις εκλογές, που εμείς είπαμε οδυνηρά πράγματα για τον πολίτη εκείνη την εποχή, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, εκείνος έλεγε συνέχεια ότι «λεφτά υπάρχουν», είπε.