ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Γεωργιάδης στο 12ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Ο Α. Γεωργιάδης στο 12ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα» μίλησε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.


Στην παρέμβασή του, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας «για την εξασφάλιση καθαρών προϋποθέσεων και κανόνων που θα ισχύουν για όλους και θα είναι εκ των προτέρων γνωστές σε όλους, για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ως κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση ανέφερε την υπουργική απόφαση που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα για την ανάρτηση του δελτίου τιμών στο Παρατηρητήριο Τιμών και την «ολοένα και ταχύτερη πληρωμή των ληξιπροθέσμων του ΕΟΠΥΥ».

Σημείωσε επίσης ότι ο τομέας της υγείας χρειάζεται γενική αναμόρφωση, «για παράδειγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όπου η διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου φορέα θα είναι προϊόν διαλόγου». Ωστόσο ανέφερε ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις». Αναφορικά με τις περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης τόνισε τέλος ότι «έχουμε εξελίξεις και σύντομα θα παρουσιάσω όλα τα στοιχεία. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι».