ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνι Κον Μπεντίτ, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας στην Ελλάδας με τους Οικολόγους Πράσινους.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, ο Ντάνι Κον Μπεντίτ θα είναι κεντρικός ομιλητής σε δημόσια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Κάλεσμα για μία διαφορετική Ευρώπη, μία διαφορετική Ελλάδα», που θα διεξαχθεί στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) και ώρα 20:00-22:00.

Το πρωί, ώρα 10:00 – 11:00, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), στην οποία θα συμμετάσχουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος και η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 16:00 – 17:30, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και ο Νίκος Χρυσόγελος προσκαλούν σε συζήτηση κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στους τομείς της οικονομίας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, με στόχο τη συμβολή στη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης. Η εν λόγω συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερο κοινωνική Ευρώπη, αλλά και για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για έξοδο από την κρίση.