ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμος Οκτώβρης για την κυβέρνηση

Κρίσιμος Οκτώβρης για την κυβέρνηση

-Οι σκληρές απαιτήσεις της τρόικας επαναφέρουν στην ατζέντα την οικονομία.

-Πληροφορίες για συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ισραήλ.

Μπορεί όλοι στην Ελλάδα να ασχολούνται με το θέμα της Χρυσης Αυγής, ωστόσο η τρόικα δεν δείχνει να συμμερίζεται την αγωνία του Μαξίμου για τις εξελίξεις και προειδοποιεί για την επιστροφή της στις διαπραγματεύσεις.

Η κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014, οι εκτιμήσεις του οποίου τελούν υπό την έγκριση της τρόικας, επανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη στη σκληρή πραγματικότητα.

Η τρόικα φεύγοντας από την Αθήνα προειδοποίησε ότι θα επιστρέψει όταν υλοποιηθούν τα έξι προαπαιτούμενα.

Αυτά είναι:

  • Ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα.
  • Η ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων.
  • Το ζήτημα των ελληνικών αμυντικών συστημάτων και της ΛΑΡΚΟ.
  • Η τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Τα χρέη των δήμων προς ΕΥΔΑΠ -ΕΥΑΘ.
  • Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Εντός αυτού του κλίματος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτή Ν. Δένδιας έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να «τελειώσει» στη συνείδηση των ψηφοφόρων της τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα τρέχει δύο ακανθώδη θέματα από την έκβαση των οποίων εξαρτά πολλά η κυβέρνηση: την έρευνα για τις διασυνδέσεις της οργάνωσης στην αστυνομία και την αποκάλυψη όσων τη χρηματοδοτούσαν.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να συναντιούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Ισραήλ, σίγουρα όμως αμέσως μετά την επιστροφή τους, προκειμένου να έχουν μία εφ όλης της ύλης κουβέντα.

Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δύσκολο Οκτώβρη με όλα τα θέματα να παραμένουν ανοιχτά. Στελέχη του Μαξίμου εκτιμούν πως αν η κυβέρνηση καταφέρει να βγει "στεγνή" και τον Οκτώβρη τότε το άσχημο φθινοπωρινό κλίμα ίσως και να βελτιωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Όσο εξελίσσεται το σόου με τη Χρυσή Αυγή, γράφεται το 3ο Μνημόνιο

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Τρόικα: Έρχεται ανωμαλία λόγω Χρυσής Αυγής