ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξαφνικός σεβντάς του Μπουτάρη για τον… Πατριάρχη!

Ξαφνικός σεβντάς του Μπουτάρη  για τον… Πατριάρχη!

Επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι δεν είναι και ο πιο ευσεβής Ορθόδοξος του κόσμου, ωστόσο, τα κακά αποτελέσματα κρυφών δημοσκοπήσεων εν όψει των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη τον αναγκάζουν να επιδιώξει προσέγγιση με το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας χρησιμοποιώντας τον Οικουμενικού Πατριάρχη!

Ο λόγος για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως επίτιμο δημότη Θεσσαλονίκης. Ως εδώ, καλά!

Ωστόσο, ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας κ. Βαρθολομαίος έχει γίνει επίτιμος δημότης της Θεσσαλονίκης από το 1997. Ορισμένοι μπορεί να έχουν ασθενή μνήμη, όχι όμως όλοι που βλέπουν τον προφανή προεκλογικό σχεδιασμό του κ. Μπουτάρη για να προσεταιριστεί τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι διατηρούν επιφυλάξεις περί του προσώπου του εξ αιτίας των συνεχών διαφωνιών του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, τον σεβασμιότατο κ. Άνθιμο.

Όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μάτης, ο Παναγιότατος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης με την απόφαση 1032 του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία ελήφθη στις 28 Αυγούστου 1997. Η δε τελετή απονομής του χρυσού κλειδιού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου, όταν επισκέφθηκε την πόλη.

Ο εναλλακτικός δήμαρχος ξέχασε τις καρναβαλικές εμφανίσεις του ως Μπάτμαν, τη νέο-οθωμανική ρητορική του αλλά και τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία με υποθέσεις όπως ήταν το gaypride, απλώς για την προσωπική προβολή του, όπως λέγεται. Τώρα, ο κ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να επιστρατεύσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για μια προεκλογική εκστρατεία με σαύρες σε τατού και κόκκινες κάλτσες. Πολιτικό cult!

Διαβάστε επίσης:

«Ο Μπουτάρης προσποιείται τον υπερκομματικό και αντισυμβατικό»

«Συγγνώμη» από τον Γκιουλέκα ζήτησε ο Μπουτάρης