ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόβαση Καραμανλικών και Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Απόβαση Καραμανλικών και Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Πληθώρα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν αύριο το παρόν στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη γέφυρα του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το γερμανικό think tank "Konrad Adenauer" και το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής με τίτλο "Η αναγκαιότητα της Ευρώπης".

Οι συνειρμοί με την ελληνική πραγματικότητα είναι προφανείς, ενώ παρόντες αναμένεται να είναι πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών, θα είναι ο Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ (πρόεδρος του Ινστιτούτου Αντενάουερ), o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και σοσιαλιστής Μάρτιν Σουλτς, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάννους Λεβαντόφσκι αλλά και η ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. Η εκδήλωση θα ανοίξει με εισήγηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, ενώ θα κλείσει με παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της ημέρας πάντως θα είναι η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Θα είναι η δεύτερη σε σύντομο διάστημα ομιλία του πρωθυπουργού στην οποία θα αναφερθεί στα πεπραγμένα του ιδρυτή της ΝΔ, μιας και στην Πολιτική Επιτροπή της Παρασκευής ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη με την οποία ο Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού.