ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας καλεί τον Σαμαρά σε «τηλεμαχία»

Ο Τσίπρας καλεί τον Σαμαρά σε «τηλεμαχία»

Νέα πρόταση για τηλεοπτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , καλώντας τον κ. Σαμαρά να μην αποφεύγει τον διάλογο.


Απαντώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μία από τις κύριες αιτίες των μεταναστευτικών ροών είναι οι πόλεμοι και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μιά καλύτερη ζωή.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ , ίσως μονοδιάστατα αναδείκνυε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος για να επισημάνει και τις άλλες πτυχές ,όπως την εγκληματικότητα και την ανεργία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα , Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις υποθέσεις στις Σκουριές και της Μαρφίν, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τις εγκληματικές ενέργειες, τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη , σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στα όσα λέγονται και γράφονται , αν δεν υπάρξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή ή όχι κάποιων προσώπων.