ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες για τον Καραμανλή ο Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες για τον Καραμανλή ο Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung με θέμα «The Necessity of Europe».

Αφορμή είναι η συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατό του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου Δημοκρατίας και 10 χρόνων από τα εγκαίνια της Γέφυρας «Espace Kωνσταντίνος Kαραμανλής» στο πλέον πολυσύχναστο μέρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου, στη συμβολή των κτιρίων Altiero Spinelli και Spaak. Δύο προσωπογραφίες του Έλληνα ηγέτη κοσμούν τον χώρο που εγκαινιάσθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2003.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συνταξιδεύσει σήμερα στο κυβερνητικό αεροπλάνο με τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του Ιδρύματος Πέτρο Μολυβιάτη, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στους «καραμανλικούς» με τους οποίους δεν διέρχεται και την καλύτερη περίοδο του.

Οικοδεσπότης στην εκδήλωση των Βρυξελλών είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο 3ος, ο γιος του Αχιλλέα και μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος. Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να δώσει το «παρών».