ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζεύει υπογραφές για να ανοίξουν οι σχολές

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζεύει υπογραφές για να ανοίξουν οι σχολές

Σε πρωτοβουλία για τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για να ανοίξουν οι πανεπιστημιακές σχολές προχωρά η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης: «Εδώ και πολλές βδομάδες, ορισμένα ελληνικά Πανεπιστήμια όπως δύο από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, βρίσκονται σε τέλμα. Από τη μία, η απόφαση των διοικήσεων των ιδρυμάτων για αναστολή της λειτουργίας τους. Από την άλλη, οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Αποτέλεσμα είναι στα Πανεπιστήμια αυτά, για 6η βδομάδα να μην διεξάγονται εξεταστικές, να μην πραγματοποιούνται ορκωμοσίες και να μην γίνονται εγγραφές πρωτοετών και μαθήματα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μπορεί το δικαίωμα στην απεργία να είναι ιερό, αλλά το δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στη Παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Για τους λόγους αυτούς, με δική μας πρωτοβουλία ξεκινάει σήμερα η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών με αίτημα να ανοίξουν άμεσα οι σχολές. Σκοπός μας, είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους που παραμένουν μετέωροι εξαιτίας της κατάστασης, να απαιτήσουν ανοιχτές σχολές και ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα, αφού πολλοί φοιτητές από την επαρχία έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους και δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Επιπρόσθετα, οι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων δεν πραγματοποιούνται, αφού κάποιοι διεξάγουν ελέγχους στις εισόδους των Πανεπιστημίων και δεν αφήνουν τους φοιτητές να εισέλθουν.

Καλούμε λοιπόν όλη τη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και την κοινωνία, να συμμετάσχει και να υποστηρίξει την προσπάθεια, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο πίεσης για να ανοίξουν ξανά οι σχολές καινα απεμπλακεί η ακαδημαϊκή κοινότητα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Μπορείτε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας, μέσα από την ιστοσελίδα www.anoixtessxoles.gr».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοβούλια της ΟΝΝΕΔ για το άνοιγμα των ΑΕΙ και ΤΕΙ