ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Να αρθεί η επίταξη των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ

ΣΥΡΙΖΑ:Να αρθεί η επίταξη των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο Μετρό, το τραμ και τα τρόλεϊ, που κλείνει ήδη δέκα μήνες, ζητούν με επερώτησή τους 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Οι βουλευτές επικαλούνται άρθρα του Συντάγματος, της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, εκτιμώντας πως η συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευση τα καταπατά.

«Όπως έχει κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας , η κατοχυρούμενη από το Σύνταγμα ελευθερία της εργασίας, επιτρέπεται να καταλυθεί με την επιβολή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, μόνον για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, όπως είναι οι θεομηνίες ή η αντιμετώπιση «ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Συνεπώς, τόσο η διεύρυνση της δυνατότητας επίταξης υπηρεσιών «για κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη» από το νομοθέτη όσο και η χρήση της διάταξης αυτής ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, είναι ευθέως αντίθετες με το Σύνταγμα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου