ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ο Γραμματέας της ΔΑΠ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ο Γραμματέας της ΔΑΠ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με σημερινή παρέμβαση του Γραμματέα της, κάνει προσπάθεια για να ανοίξουν οι Σχολές που παραμένουν κλειστές.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Αποστόλης Μπακόλας, παρευρέθηκε σήμερα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο. Κατέθεσε κείμενο με το οποίο ουσιαστικά ζητάει να ανοίξουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, επικαλούμενος και το μεγάλο «ρεύμα» που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα και τις 22.000 υπογραφές που ζητούν άμεσα να επαναλειτουργήσουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Ύστερα από την πρωτοβουλία μας για συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών μέσα από τη διαδικτυακή ιστοσελίδα www.anoixtessxoles.gr και πάνω από 22.000 υπογραφές να στηρίζουν την απαίτηση για ανοιχτές σχολές, καταθέσαμε κείμενο στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με το οποίο ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν ξανά το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την παράδοση του κειμένου πραγματοποίησε ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Απόστολος Μπακόλας.

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε ότι το κείμενο θα ληφθεί υπόψη από το σώμα και θα συζητηθεί κατά τις εργασίες της σημερινής Συνόδου.

bakolas

Παρατίθεται το κείμενο:

«Η κατάσταση σε δύο από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι πλέον οριακή. Το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές των πρωτοετών, η επαναληπτική εξεταστική περίοδος και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου δείχνει πια να είναι ασήμαντο, μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο του να χαθεί το εξάμηνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική οικογένεια ασφυκτιά από τις καθυστερήσεις και συνεχίζει να υφίσταται τις επιπτώσεις μιας κατάστασης την οποία δεν δημιούργησε και για την οποία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Για να καταδείξουμε την ανάγκη της για ανοιχτές σχολές, πραγματοποιήσαμε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών συγκεντρώνοντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από 22.000 υπογραφές φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και πολιτών που ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να ανοίξουν οι σχολές. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν μέρα με τη μέρα και την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων να αποτελεί απαίτηση της πλειοψηφίας, σας ζητούμε μέσω της κίνησης αυτής να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης και να μεριμνήσετε ώστε να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων έχει απογραφεί. Δεν μπορεί λοιπόν να παραταθεί άλλο η στασιμότητα, δεδομένου ότι σε όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, το χειμερινό εξάμηνο έχει ξεκινήσει, ασχέτως κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Σας καλούμε την ύστατη στιγμή να πράξετε τα δέοντα, ώστε να ανοίξουν οι σχολές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά ο μόνος τρόπος να τα λύσουμε είναι μόνο με τα Πανεπιστήμια ανοιχτά, την ακαδημαϊκή κοινότητα ενεργή και την κοινωνία στο πλευρό μας.»