ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Επίτροπος Χαν επιβλέπει τη χρήση πόρων στις 13 ελληνικές περιφέρειες

Ο Επίτροπος Χαν επιβλέπει τη χρήση πόρων στις 13 ελληνικές περιφέρειες

Στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο, «Ο Χαν συνεχίζει την περιοδεία του σε 13 ελληνικές περιφέρειες», αναφέροντας ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν -ο οποίος βρέθηκε στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο στις 4 και 5 Νοεμβρίου- συνεχίζει τις επισκέψεις του στις 13 ελληνικές περιφέρειες προκειμένου να επιβλέψει τη χρήση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, η διοχέτευση των οποίων αναπρογραμματίστηκε με στόχο την ώθηση της ανάπτυξης στη χώρα.

Ο Επίτροπος συναντά κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του πολιτικούς και οικονομικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, σημειώνει το άρθρο. Ο Επίτροπος έδωσε έμφαση στη χρήση των περιφερειακών ταμείων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και για τον αειφόρο τουρισμό στην Κέρκυρα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη διαχείριση λυμάτων την οποία χαρακτήρισε ως «μια επένδυση η οποία αξίζει τα λεφτά της καθώς ο κόσμος λαμβάνει όλο και περισσότερο υπόψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια όταν αποφασίζει πού θα περάσει τις διακοπές του».

Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζει την οικολογική διαχείριση των υδάτων ως ένα «ενάρετο κύκλο», ο οποίος ωφελεί τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επενδυτές. Ο Επίτροπος Γ. Χαν ανέφερε επίσης ότι τα περιφερειακά ταμεία μπορούν να «δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη που αρχίζουμε να βλέπουμε στη χώρα. Η πρόκληση ωστόσο έγκειται στη διοχέτευση χρημάτων στο σωστό μέρος, στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης και στην στήριξη των μεταρρυθμίσεων». Για το λόγο αυτό, οι επενδύσεις αυτές πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία καλών, βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Δήλωσε επίσης ότι όσο παραμένει Επίτροπος, δεν θα αποδεχτεί «να απομακρυνθεί έστω ένα ευρώ που έχει δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αλλού».