ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή δικογραφία για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Στη Βουλή δικογραφία για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Το δρόμο της Βουλής πήρε ακόμη μια δικογραφία στην οποία εμπλέκεται ουπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία κατά το διάστημα που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).

Παράλληλα η Εισαγγελία του Α.Π. διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το υπόλοιπο σκέλος της δικογραφίας προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων που επέφερε ζημιά 2,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αγορά των δυο ακινήτων έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατηγορούνται πως γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους.